26.04.2024

Strategii verzi în acțiune: Interviu cu Ionuț Tămășoi, pionier în sustenabilitatea industrială

Astăzi discutăm cu Ionuț Tămășoi, Directorul SC POLIMED COM SRL, despre eforturile companiei de a promova sustenabilitatea în industria ambalajelor din plastic. Proiectul lor, “Strategie Sustenabilă și Inovatoare pentru o Evoluție Verde”, implementat sub EEA & Norway Grants, marchează un pas important în această direcție.

Bună ziua, Domnule Tămășoi, și mulțumim că ne-ați acordat timpul dumneavoastră astăzi. Ce vă motivează să adoptați această inițiativă verde în cadrul POLIMED?

Ionuț Tămășoi: Bună ziua! Motivația noastră principală este responsabilitatea față de mediu și dorința de a contribui la un viitor mai sustenabil. În industria noastră, impactul asupra mediului este semnificativ, așa că ne-am angajat să reducem acest impact prin tehnologii și practici mai ecologice.

Puteți să ne detaliați mai mult despre proiectul “Strategie Sustenabilă și Inovatoare pentru o Evoluție Verde”?

Ionuț Tămășoi: Desigur. Acest proiect se concentrează pe adopția unei soluții de panouri solare pentru a reduce consumul de energie provenită din surse non-regenerabile. Vrem să producem 1216 MW anual, ceea ce va reduce emisiile noastre de CO2 cu aproximativ 373 de tone pe an.

Care sunt principalele provocări pe care le-ați întâmpinat în implementarea acestui proiect și cum le-ați abordat?

Ionuț Tămășoi: Una dintre provocările majore a fost integrarea tehnologiei solare cu infrastructura existentă. Am colaborat cu experți în energie regenerabilă pentru a asigura o tranziție netedă. De asemenea, a fost vital să educăm echipa noastră despre beneficiile și funcționarea noii tehnologii.

Cum vedeți impactul acestui proiect asupra industriei de ambalaje din plastic în ansamblu?

Ionuț Tămășoi: Proiectul nostru servește ca un exemplu pozitiv pentru întreaga industrie, demonstrând că practicile sustenabile sunt nu numai posibile, dar și benefice din punct de vedere economic. Sperăm să inspirăm și alte companii să urmeze această cale.

În concluzie, care sunt planurile de viitor pentru POLIMED în ceea ce privește sustenabilitatea?

Ionuț Tămășoi: Avem în plan să continuăm extinderea utilizării energiilor regenerabile și să explorăm noi tehnologii care pot reduce și mai mult amprenta noastră de carbon. Sustenabilitatea va rămâne o prioritate în toate inițiativele noastre viitoare.

Vă mulțumim, Domnule Tămășoi, pentru perspectiva Dumneavoastră valoroasă și pentru angajamentul față de protecția mediului. Este încurajator să vedem lideri și companii ca și POLIMED care își asumă un rol activ în promovarea unui viitor mai verde. Ne dorim succes continuu în toate proiectele Dumneavoastră!

 

 

Author: Anunţul Public

Leave a comment