24.04.2024

Integrarea energiei regenerabile în producția industrială – o conversație cu Vasile Sandu, Director General al Proinvest Group

 

Conformitatea cu standardele ESG a devenit imperativă în sectorul industrial, accentuând importanța sustenabilității în strategiile corporative. Proinvest Group demonstrează angajamentul său față de aceste obiective europene și globale prin investiții strategice în soluții de energie verde, având ca scop reducerea impactului operațional asupra comunităților și mediului înconjurător. Am avut plăcerea de a sta de vorbă cu Vasile Sandu, Directorul General al Proinvest Group, pentru a afla mai multe despre parcursul companiei și obstacolele pe care le întâmpină producătorii industriali în aceast proces.

Q: Domnule Sandu, ce vă motivează să puneți accentul pe sustenabilitate în cadrul Proinvest Group?

A: În calitate de afacere de familie, avem convingerea că este responsabilitatea noastră să lăsăm un mediu curat generațiilor viitoare. Pentru noi, sustenabilitatea este fundamentul care ghidează procesele și deciziile strategice – atât la nivel operațional, precum și la nivel de portofoliu de produse pe care le oferim clienților noștri.

Q: Ne puteți spune mai multe despre proiectul susținut de Granturile SEE și Norvegiene?

A: Proiectul “Sistem fotovoltaic inovator pentru optimizarea procesului de producție”, este o investiție de peste jumătate de milion de euro alături de Innovation Norway, cu scopul de a reduce amprenta de carbon în producția panourilor termoizolante cu spumă și vată minerală. Este un demers prin care demonstrăm viabilitatea integrării energiei regenerabile în industria grea, benefică pentru independența energetică și eficiența producției.

Q: Ce impact a avut acest proiect asupra operațiunilor Proinvest Group?

A: Utilizarea sistemului fotovoltaic a condus la o scădere notabilă a dependenței noastre energetice de sursele tradiționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră. Fiind un producător care promovează performanța energetică a panourilor termoizolante și contribuția lor la construcții mai sustenabile, este esențial să ne aliniem propriile procese la principii de sustenabilitate.

Q: Cum vedeți viitorul Proinvest Group în contextul sustenabilității?

A: Anticipăm un viitor promițător, cu oportunități de investiții care permit o tranziție asumată către procese de producție prietenoase cu mediul. De asemenea, ne extindem viziunea către diversificarea portofoliului de soluții din oțel cu produse ce facilitează un viitor mai verde, precum producția de profile dedicate structurilor fotovoltaice, astfel sprijinind tranziția către o infrastructură energetică regenerabilă.

Mereu privind spre viitor, Proinvest Group se evidențiază drept producător industrial dedicat furnizării de soluții nelimitate din oțel. Sub îndrumarea lui Vasile Sandu, compania persistă în investiții pentru a explora noi orizonturi.

 

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”

 

Author: Anunţul Public

Leave a comment