23.04.2024

Inovație și responsabilitate pentru un viitor verde

 

DIACARN FOOD SRL, cu sediul în Focșani, județul Vrancea, se afirmă nu doar ca un producător de top în industria cărnii din România, dar și ca un exemplu de sustenabilitate și responsabilitate ecologică. De la înființarea sa în 2007, compania a urmărit constant să ofere produse de cea mai înaltă calitate, satisfăcând cerințele celor mai exigente gusturi. Prin utilizarea tehnologiei avansate, DIACARN FOOD și-a câștigat renumele prin producerea și distribuția unei game variate de preparate din carne, recunoscute pentru gustul și prospețimea lor.

În dorința de a îmbunătăți continuu nu doar calitatea produselor, dar și procesele de producție, DIACARN FOOD a inițiat și finalizat cu succes proiectul “Greening the current production facility for a cleaner and safer future”. Acest proiect, parte a unei strategii mai ample de dezvoltare durabilă, a fost co-finanțat prin programul “Energy Programme in Romania”, gestionat de Innovation Norway. Obiectivul a fost clar: creșterea eficienței energetice prin instalarea unui sistem de panouri solare de 1MW. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 931.020 euro, cu o contribuție substanțială sub formă de grant nerambursabil de 645.294 euro, marcând un pas semnificativ în direcția sustenabilității.

Eforturile DIACARN FOOD de a reduce impactul asupra mediului nu se opresc aici. Compania vizează extinderea capacităților sale de producție printr-un mod cât mai ecologic posibil, planificând crearea unui lanț complet și controlat de producție, de la fermă până la consumator. Această abordare subliniază angajamentul companiei nu doar către excelența în producție, ci și către un model de afaceri responsabil și sustenabil.

În încheiere, DIACARN FOOD SRL demonstrează că succesul în afaceri poate merge mână în mână cu respectul față de mediu și comunitate. Prin proiectele sale inovative și angajamentul către sustenabilitate, DIACARN FOOD se poziționează ca un lider nu doar în industria cărnii, ci și în practicile de afaceri ecologice, oferind un exemplu valoros de urmat pentru întreaga industrie.

Ionuț Doagă, Director general și Fondator al DIACARN FOOD SRL, subliniază importanța tehnologiei avansate în producerea preparatelor de carne de înaltă calitate, afirmând că aceasta este esențială pentru a menține standardele stricte de siguranță și satisfacție ale consumatorilor, reprezentând o componentă cheie în strategia de dezvoltare și inovație a companiei.

 

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”

Author: Anunţul Public

Leave a comment