17.04.2024

Conducerea spre sustenabilitate: Interviu cu Ionuț Doagă, Managerul General al DIACARN FOOD

Într-o industrie în continuă evoluție, SC DIACARN FOOD SRL se distinge printr-un angajament neclintit față de calitate și inovație. Astăzi, avem plăcerea să discutăm cu Ionuț Doagă, Managerul general al DIACARN FOOD, despre parcursul companiei și despre recentul său proiect de eficiență energetică, care marchează un pas important spre un viitor mai verde.

Întrebare. Domnule Doagă, puteți să ne spuneți mai multe despre istoria și misiunea DIACARN FOOD?

Răspuns. Desigur. DIACARN FOOD a fost înființată în 2007, având ca misiune să ofere consumatorilor produse din carne de cea mai înaltă calitate. Suntem mândri că suntem o companie cu capital 100% românesc și ne dedicăm să satisfacem gusturile exigente ale clienților noștri, respectând în același timp mediul înconjurător.

Întrebare. Ce vă diferențiază în industria procesării cărnii?

Răspuns. Ceea ce ne diferențiază este angajamentul nostru către inovație și calitate. Folosim tehnologie de ultimă generație pentru a asigura că produsele noastre îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță alimentară și gust. De asemenea, suntem constant în căutarea de noi metode pentru a ne îmbunătăți operațiunile, menținându-ne angajamentul față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Întrebare. Vorbiți-ne despre proiectul “Greening the current production facility”. Ce l-a inspirat și care au fost principalele sale obiective?

Răspuns. Proiectul “Greening the current production facility” a fost inspirat de dorința noastră de a reduce amprenta ecologică a companiei și de a contribui la un viitor mai sustenabil. Principalele obiective au fost creșterea eficienței energetice a facilității noastre de producție prin instalarea unui sistem de panouri solare și reducerea costurilor energetice, totul în timp ce menținem același nivel înalt de calitate a produselor noastre. Proiectul a fost co-finanțat în cadrul programului „Energy Programme in Romania” conform Contractului de finanțare numărul 2021/589912, încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator al programului „Energy Programme in Romania”, Arie de interes „Energie Regenerabila”. Valoarea totală a proiectului a fost de de 931.020 euro, din care asistența financiară nerambursabilă 645.294 euro. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea eficienței energetice a companiei S.C. DIACARN FOOD S.R.L. prin achiziționarea și instalarea unui sistem de eficiență energetică inovatoare, bazat pe panouri solare și echipamente adiționale dedicate, cu o capacitate instalată de 1MW.

Întrebare. Ce impact a avut implementarea acestui proiect asupra companiei și mediului înconjurător?

Răspuns. Implementarea proiectului a avut un impact semnificativ atât asupra companiei, cât și asupra mediului. Am reușit să reducem consumul de energie și emisiile de carbon, demonstrând angajamentul nostru către practici de afaceri sustenabile. De asemenea, ne-a permis să realizăm economii considerabile la costurile operaționale, pe care le reinvestim în inovație și dezvoltare.

Întrebare. Ce planuri aveți pentru viitorul DIACARN FOOD?

Răspuns. Viitorul DIACARN FOOD este unul plin de optimism și inovație. Planificăm să extindem gama noastră de produse și să explorăm noi piețe, menținând în același timp un echilibru între creșterea economică și responsabilitatea ecologică. De asemenea, ne dorim să continuăm să investim în tehnologii care ne vor ajuta să fim mai eficienți și mai verzi.

Întrebare. Cum vedeți rolul DIACARN FOOD în comunitate și în industrie?

Răspuns. Vedem DIACARN FOOD ca pe un lider în industria procesării cărnii, nu doar prin produsele pe care le oferim, ci și prin modul în care ne desfășurăm activitatea. Dorim să fim un exemplu de bune practici, demonstrând că este posibil să ai succes în afaceri în România, respectând în același timp mediul și comunitatea.

Discuția cu Ionuț Doagă ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra angajamentului și inovației care stau la baza succesului DIACARN FOOD. Cu un echilibru impresionant între performanță economică și responsabilitate socială, compania reușește să se poziționeze ca lider în industria procesării cărnii și ca un exemplu de sustenabilitate și etică în afaceri. Pe măsură ce DIACARN FOOD își continuă călătoria, este clar că viitorul este luminos atât pentru companie, cât și pentru comunitățile pe care le servește.

 

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”

 

Author: Anunţul Public

Leave a comment