08.04.2024

Proinvest Group utilizează energie regenerabilă în producția sa de panouri termoizolante, prin investiții alături de Innovation Norway

 

Proinvest Group, cu peste două decenii de activitate în prelucrarea oțelului, își intensifică eforturile de producție sustenabilă. Compania investește în integrarea principiilor de sustenabilitate, atât în procesul de producție, cat și în consumul de energie, demonstrând grijă față de mediul și comunitatea în care își desfășoară activitatea.

Recent, Proinvest Group s-a calificat pe lista beneficiarilor suportului financiar oferit de Granturile SEE și Norvegiene 2014 – 2021, în cadrul “Programului Energetic în România”. Scopul acestui program a fost cel de a reduce emisiile de carbon și de a îmbunătăți aprovizionarea cu energie electrică prin investiții în surse de energie regenerabilă. Investiția în sistem fotovoltaic pentru fabrica de panouri termoizolante, cu un buget total de 650,850 EURO, a avut ca scop valorificarea energiei solare, reducând astfel dependența de sursele tradiționale de energie și reducerea emisiilor CO2 cu 258 de tone pe an.

Compania nu se limitează doar la sustenabilitatea proceselor de producție, ci își extinde viziunea către diversificarea portofoliului de soluții din oțel cu produse ce facilitează un viitor mai verde în construcții. Prin producția de profile dedicate structurilor fotovoltaice, Proinvest Group sprijină tranziția către o infrastructură energetică regenerabilă. De asemenea, producția de materiale de construcții din oțel, precum panourile termoizolante, permit creșterea eficienței energetice a clădirilor, noi sau reabilitate.

Odată cu finalizarea proiectului “Sistem fotovoltaic inovator pentru optimizarea procesului de producție și reducerea emisiilor cu efect de seră”, Proinvest Group demonstrează nu numai competența în domeniul construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic, ci și viziunea de a inspira întreaga industrie spre practici mai sustenabile.

 

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”

Author: Anunţul Public

Leave a comment