14 aprilie 2025, Albești-Paleologu
Comunicat de presă
privind începerea derulării proiectului
“Crearea unei noi unități de testare și analize tehnice”
TOPMAR DUOINVENT S.R.L., cod de identificare fiscal 37858977, înregistrată la Registrul Comerțului sub număr J29/1628/2017, cu sediul în localitatea Albeşti-Paleologu, str. Sat Albesti-Paleologu nr. 471, sector/județul Prahova, România, anunţă începerea derulării proiectului cu titlul “Crearea unei noi unități de testare și analize tehnice”, cod SMIS 329496, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Prioritatea: P1.O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, Obiectiv specific: RSO1.3_Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive, Apel: Intensificarea creșterii sustenabile și a competitivității microîntrepinderilor, întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii din regiunea Sud-Muntenia.
Localizarea proiectului: Localitatea Albeşti-Paleologu, Sat Albeşti-Paleologu, Nr. 207B, județul Prahova, Regiunea Sud-Muntenia.
Obiectiv general al proiectului urmărește creșterea competitivității economice a S.C. TOPMAR DUOINVENT S.R.L., prin realizarea unei investiții inițiale ce vizează înființarea unei unități noi, achiziționând echipamente performante pentru efectuarea de testări și analize tehnice.
Obiective specifice:
OS1 – Înființarea unei unități noi de prestari servicii în domeniul de activitate CAEN 7120, achiziționarea de echipamente tehnologice performante, respectarea principiilor de dezvoltare durabilă și acțiuni menite să garanteze egalitatea de șanse, de gen, incluziunea și nediscriminarea.
OS2 – Creșterea puterii comerciale de negociere a societății și a expunerii sale în mediul internațional prin participarea la târguri /expoziții internaționale.
OS3 – Creșterea competitivității și dezvoltarea durabilă a companiei TOPMAR DUOINVENT SRL pe segmentul serviciilor de testări și analize tehnice prin digitalizarea noii activități și activități specifice economiei circulare.
Rezultatele așteptate:
R1: o unitate nou înființată, două locuri de muncă create, 6 echipamente achiziționate și adaptate persoanelor cu dizabilități, 1 echipament pentru accesibilizarea mediului fizic – achiziționat, 1 Plan de măsuri privind respectarea drepturilor fundamentale și conformitatea cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și Convenția ONU privind Drepturile Persoanelor cu Handicap, precum și cu principiile orizontale privind egalitatea de șanse, gen, nediscriminarea (pe bază de sex, origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, dizabilitate, vârstă sau orientare sexuală), accesibilitatea și dezvoltarea durabilă – implementat, 1 echipament de compost achizitionat, 1 serviciu de tip ICT adaptat persoanelor cu dizabilități urmare a cercetarii efectuată, și un rezultat diseminat prin organizarea unei conferințe de presă.
R2: (1) o certificare de proces – obținută, (1) o certificare de servicu testări și analize tehnice – obținută, (1) o certificare a sistemelor integrate de management (IMS) – obținută și (1) o participare la un târg internațional – realizată.
R3: activitatea de testări și analize tehnice digitalizată prin 3 soft-uri externe specific activității de testare achizitionate și puse în funcțiune, 1 instrument de comercializare on-line – achiziționat și pus în funcțiune, emisii de CO2 >3% reduse prin 1 sistem fotovoltaic achiziționat și pus în funcțiune.
Data de începere a implementării proiectului: aprilie 2025.
Data de finalizare: martie 2026.
Bugetul total al proiectului: 902,122.66 euro
Buget UE: 423,497.65 euro
Buget național: 74,734.88 euro
Buget beneficiar: 403,890.12 euro
Date de contact: oprea.mariant@yahoo.com, telefon: +40728494469.